Des de la Regidoria d’Agricultura es posa a la disposició dels ciutadans d’Oliva un model d’instància per tal que els veïns que hagen sofrit danys als camps, o accidents de trànsit, provocats pels porcs senglars, puguen fer-ho constar per escrit amb la finalitat de generar dades per a instar a la Generalitat Valenciana a declarar-ho com a plaga, valorant la magnitud real del problema.

Així doncs, aquells veïns afectats per danys, tant personals, com econòmics i materials ocasionats per porcs senglars, hauran de comunicar-ho per Registre d’Entrada, emplenant el model d’instància que poden agafar a l’Ajuntament d’Oliva, al Magatzem Municipal, o al web municipal (àrea d’agricultura).

Recordar als propietaris de parcel·les la seua obligació de mantindre-les netes. Els terrenys perduts i la brossa serveixen als porcs senglars com a amagatalls i aliment quan baixen de les muntanyes, facilitant que es queden en zones urbanes. L’Ajuntament d’Oliva ja està procedint a la neteja de parcel·les de la seua propietat.