Al voltant de 800 melons s’han de repartir el proper divendres, 25 de juliol, en una nova edició del Dia del Sereno que organitza la Delegació de Medi Ambient i la Delegació de Joventut amb la col·laboració del Departament de festes de l’Ajuntament d’Oliva i l’associació de Veïns de la platja.

 

Aquesta tradició va ser recuperada per l’ajuntament oliver i, des d’aquell moment, cada any, a finals del mes de juliol, es commemora aquest acte en el qual participen tant nens com gent gran. Els actes d’aquest any es duran a terme a la platja d’Oliva, als voltants de la posta de la Creu Roja a la zona d’Aigua Blanca.

 

La concentració de participants està prevista a les 20 hores, mentre que el repartiment dels melons amb què es confeccionaran més tard els fanalets (serenos), els ciris i les cordes, es realitzarà a partir de les 20.15 hores.

 

“Aquesta activitat està pensada per a omplir el temps lliure dels xiquets/es en la temporada d’estiu. Retrobar tradicions populars i així testimoniar les diferents formes d’omplir el temps lliure que tenien els nostres avantpassats. Es tracta d’una activitat amb molta tradició a la nostra platja “assenyalava el regidor de Medi Ambient, Pepe Salazar.

 

“Per a la Delegació de Joventut és molt important oferir activitats lúdiques que impulsen el treball en comú i en equip, ja que aquesta activitat fomenta la unió entre els pares i els xiquets que comparteixen l’elaboració conjunta dels diversos “fanalets”. Així mateix com a novetat, des de la Delegació de Festes, s’ha organitzat un espectacle musical que completarà i posarà el punt final a aquesta nit màgica . Volem convidar a tots aquells que vulguen viure una jornada única a la nostra comarca“, declarava la regidora de Joventut, Ana Morell.

Descarrega’t l’Agenda jove Oliva 2014